smälter

nu smälter allt, allting rinner bort med snön, alla vägar blir till floder, vi flyter, vi flyter fram!

allting smälter, tiden rinner iväg, men vi glider med, vi följer med strömmen, låter den föra oss iväg, ingen vet vart… det droppar från taken, det är en seger, vintern är besegrad, nu kommer den aldrig åter! cykla med mig nerför gatan, mitt på vägen, slira i gruset, låt fötterna trampa, susa fram, nu är vi tidlösa! skynda dig innan tiden runnit ut, för allting smälter, det är varning för ras, jag smälter, du smälter, allt som var is blir till vatten nu, och vi glider med floden, vi vet inte vart…

 

 

En bra konsert skapar bra känslor.

 

det sjunger i oss som småfåglar om våren - det är vi som ler när ni inte ser

vi har inga hemligheter för varandra - vi vet redan allt - vi vet allt

och någon kvittrar där nere på scenen - fladdrar omkring som ett litet löv i vinden

ett litet blad från en blomma - som tror att det är sommar

och hon viskar i mitt öra: kom - vi behöver inte dom - vi är redan vinnare - vi är redan fria

små stunder av glädje rinner över mig och flyter ihop - och droppar nerför kinden

som ett regn om sommaren - när man bara vill kasta sig ut - dansa under skyarna - och skratta som ett litet barn

vi har inte glömt hur det var - vi kan tala om för dom - hur verkligheten ser ut

det är vi som har förstått - det är vi som bestämmer


blivande minnen

Så mycket roligt i framtiden att jag nästan vill stanna tiden

för att hindra den från att göra allt till minnen

och samtidigt ser jag fram emot att se tillbaka

på framtiden

den ser ut som en lycklig gröt av vårpromenader, grillkvällar, förfester i en park, efterfester på en balkong, vårbal, Valborg, festival, sommarlov, Frankrike, Italien, Spanien…

 

Idag kan vara en helt vanlig dag

en prick i en jättestor massa av tid

eller så blir det en dag att minnas för alltid

för kanske sker något oerhört alldeles strax

 

Säg till dem som lever i det förgångna

att skapa nya minnen

 

Säg till dem som planerar för mycket

att leva varje dag som om det vore imorgon

 

Säg till dem som desperat söker kärleken att sluta leta

och se vad de hittar

 

Säg till dem som inte tror på ödet att börja dyrka slumpen

 

Säg det till dem

så som du sagt det till dig själv

 

Och till alla därute i kylan

som längtar precis som du

säg att våren är på väg

 

 

Och du gick sakta nerför gatan och det mörknade och blev kallt

men jag hade din värme kvar i ryggen och jag såg dig överallt...

 


sanningar om sena kvällar


Jag gillar söndagar. Jag gillar dagen efter att man har festat, när man inte har bråttom någonstans, och man kan lyssna på bra musik och dra omkring i pyjamas till fram på eftermiddagen. Jag gillar söndagar som är fyllda av solsken och man mår bra inombords och man är lite klackbakis men det gör inget för det vittnar om en bra kväll.

 

Jag gillar förfester när man pratar om kärlek och livets allvar och blir lite sentimental och inser på något fånigt sätt att de där stunderna när man känner sig ensam så är man ju aldrig det. Varför blir alla så rädda när någon är ledsen, när det är en av de mest grundläggande känslorna man kan ha? Varför är det tabu att visa andra känslor än glädje, när man vet att alla har sina problem och ibland behöver gräva ner sig i dem en stund, för att kunna bli glada igen? Varför försöker föräldrar skydda sina barn från sanningen att livet inte alltid kommer att vara underbart? Om vi skaffar barn någon gång, och de frågar, då ska vi säga till dem att: ja, livet kommer att vara hårt, men det kommer att vara värt det.

 

Jag älskar att filosofera över livet och jag älskar att dricka vin och känna hur allt släpper taget lite grann och hur jag börjar skratta lite mer och kramas lite mer. Åh, jag gillar när man går från förfesten till klubben, ibland är det nästan lika kul som själva festen. Jag gillar att klampa omkring i hög snö i någons trädgård, att bli glidtacklad på en isbana och ramla ihop i en skrattande hög, jag gillar att leda cykeln som en äkta student och undra lite förstrött var vi är någonstans medan någon slänger någon annan i ännu en snöhög.

 

Jag gillar att stå framför en scen och blunda och bara lyssna, och känna musiken i hela kroppen, jag gillar att väggdansa och att bilda tåg med 20 koreaner, att omringa en stackars främling när de spelar We are your friends och vråla med i refrängen som galningar. Jag gillar att allt är precis som vanligt och jag gillar att det händer knäppa saker, man kan aldrig veta vad som kommer att hända och det är underbart. Cred till livet!

 

Jag tycker om fina vänner och jag tycker om att inse hur glad det gör mig att se dem glada.

 

Jag älskar att jag trodde att livet efter sommaren skulle bli lugnare och mindre händelserikt, och jag älskar när jag måste omvärdera mina förväntningar.

 

Ibland är det så lätt att bli barnsligt lycklig över fina vänner, roliga fester, sena nätter, bra musik, alla känslor, allt som ligger bakom oss och allt som ligger framför oss, och hur alla vägar leder fram till våra fötter.


RSS 2.0