¡fiesta!

Igår åkte vi en timmes bussresa till kuststaden Salobreña för att vara på stranden. Det var en dålig dag att vara på stranden, för vi lyckades pricka in den enda molniga dagen på hela veckan. Däremot var det en väldigt bra dag att vara i Salobreña, för vi hade lustigt nog lyckats pricka in den enda dagen på hela året som det är La fiesta de Salobreña.

Alltså hamnade vi mitt i en fullfjädrad feria med allt vad det innebär av folkvimmel, ryttare på hästar, musik från alla håll och kanter, ett överflöd av mat och dryck och en explosion av färger på volangklänningar och godisstånd och girlander. Längs med stranden stod en lång rad bilar med släp som hade dekorerats och förvandlats till mobila tavernor, där folk åt, drack och dansade sevillanas. Stämningen verkade vara på topp trots det blåsiga och lite kyliga vädret.

Tyvärr gick sista bussen hem till Granada redan 20.15, så vi fick åka innan festen hunnit komma igång ordentligt. Men vi passade på att ta en promenad upp i ett folktomt gamla stan och titta på utsikten. Sedan slog vi oss ner på en ödslig bar för att äta en tapa (som blev två för min del, för det var så gott!). Grillade räkor, bästa tapan hittills.

Kort och gott: en bra dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0